Träning

Hej! 

Vill du lära dig segla? Eller kan du redan segla och vill utvecklas som seglare?  

 Då är måndagsseglingarna något för digVi anpassar nivån på undervisningen efter dig som seglare. Alla är välkomna, du som aldrig suttit i en båt tidigare och du som redan är en härdad sjöbuse.   

När du kommer ut till oss på vår fina klubbholme kommer du inte bara få lära dig att segla rent praktiskt i en båt på vattnet. Segling kräver även viss teori, allmänt sjövett, båtvård och att gemensamt ta ansvar för utrustningen. Vi hjälps åt att rigga (sätta ihop) båtarna, bära upp och ner dem ur vattnet, öva på att kappsegla och lyssna på varandra. Vi har dessutom lekar ibland och en hel del kul.  

Det här sysslar vi med under 12 måndagar, 6st på våren och 6st på hösten, med start måndagen den 6:e maj till och med den sista seglingen den 10:e juni. De första 6st måndagsseglingarna blir en uppvärmning inför vårt seglarläger som drar igång den 13 juni (se separat inbjudan). Efter sommarlovet börjar måndagsseglingarna igen den 19:e augusti och vi seglar fram tills den 23:e september.  

Varje pass påbörjas med samling i klubbholmen nedanför sjöstugan klockan 17.45 och avslutas med fruktstund efter att vi plockat upp båtarna klockan 20.15 

 Krav: Alla deltagare ska kunna simma 200 meter. 

Kostnad: 500 kr – inbetalningskort får man av en ledare ute på klubbis. 

Utbildningen utgår från Svenska Seglarförbundets kursplan. 

Anmälan sker på plats ute vid Klubbholmen i samband med måndagsseglingarna. 

Hoppas vi ses, och glöm inte flytvästen! 

 

Med vänlig hälsning 

Ungdomsledarna 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.