Klubbholmen

landkart_kolarudd      Landvägen eller sjövägen går lika bra, klicka på bilden för större bild.

Sjokort_Kolarvik

Klubbholmen vid Kolarudd, belägen i den yttre delen av Svinnegarnsviken,    N 59 35, O 17 05, är både klubbholme och hemmahamn för ESS medlemmar. Här är det aldrig tråkigt, seglarläger och olika seglingstävlingar anordnas här under säsongen. Tid för lek finns också alltid, för både stora och små, te x. på de fina gräsmattorna eller på den sköna stranden.

Naturen som omgivningarna bjuder på är något utöver det vanliga. Här kan gammal som ung hitta sin egen favoritstig för en avkopplande promenad eller varför inte en stärkande löprunda. Inte sällan tänds grillarna på kvällen för både gemensamma och enskilda sköna sommarmiddagar.  När sedan skymningen sänker sig är det inte alls ovanligt att den vedeldade bastun tänds.
Naturligtvis anordnas också diverse mer planerade festligheter såsom midsommarfirande och ESS dagarna i augusti.

Kiosk

Under säsong finns här en kiosk som erbjuder glass och fika samt lättare måltider eller smörgåsar. Öppettider: Under maj öppet helger 10-17. Öppettider: Maj; beroende på väder men företrädesvis dagtid på helger. Under juni, juli och augusti, dagligen 10-21, vid dåligt väder kan tiderna eventuellt ändras.

Telefon till kiosken: Affe, 0171 800 37

Gästplatser

Självklart tar vi gärna emot gästande båtar. Som gästplatser erbjuds alltid tilläggning med stäv/akter mot brygga på utsidan av vår långa flytbrygga. Bojar finns men även ankare får användas. Vi erbjuder dessutom gästplatser på ordinarie hamnplatser när våra medlemmar är ute. Ta kontakt med kiosken för information om ev. lediga platser. ESS medlemsbåtar från hamnen betalar ingen avgift för att utnyttja en gästplats. Under högsäsong (15 juni – 31 augusti) maximeras liggtiden till 3 dygn. Man ska finnas tillgänglig inom området under den period man har båten på klubbholmen. El är fritt för medlemmar max 24timmar per vecka och gäller både för hamnen och klubbholmen.

Avgift för gästande båt utifrån är 2017 150kr utan el/dygn 200kr med el. I avgiften ingår tillgång till toaletter, dusch, bastu, färskvatten och septitömning.

Klubbhuset 

Nedre planet på vår klubbstuga kan användas när så önskas av alla våra medlemmar. En förutsättning är dock att man fyller i gästboken och hjälps åt att se till att huset är välstädat. Klubbhuset kan mot en specificerad dygnsavgift bokas om man som medlem vill hålla en privat tillställning, under dessa dagar är klubbhuset inte tillgängligt för andra medlemmar.

Bastun

Bastun är normalt öppen för alla medlemmar. Vid speciella tillfällen kan bastun bokas upp till 3 timmar för privat användning. Bokning sker i kiosken. Var och en som utnyttjar bastun ansvarar för att den lämnas i välstädat och prydligt skick och att vedförrådet är påfyllt med ved från vedboden bakom klubbhuset.

Grillkåtan

Grillkåtan vid Klubbholmen är också öppen för alla medlemmar. Den kan ej bokas. Precis som för alla andra utrymmen ansvarar varje medlem för att den lämnas i välstädat skick efter varje användning. Observera att vedeldning inte är tillåten i kåtan, bara grillkol får användas i eldstaden.

Parkering

Parkering innanför bommen på Klubbholmen är förbehållen medlemmar med årsdekal fästad väl synlig. Trailers och släpvagnar skall alltid parkeras i grusgropen. Även husbilar parkeras i grusgropen utanför bommen. Klubbholmsansvarig kan medge enstaka undantag under perioder när den inre parkeringen inte utnyttjas fullt ut.

Hundar inom ESS områden

Hundar skall alltid hållas kopplade inom ESS områden. Det är en självklarhet att varje hundansvarig tar upp det som hunden eventuellt lämnar efter sig.

Husbilar/Husvagnar

Vi är en båtklubb som ska verka för båtliv. På klubbholmen är det ett generellt förbud mot husbilar och husvagnar inom området. Undantag kan beviljas av Intendenten under lågsäsong om plats finns. Om el används ska avgift om 50kr/dygn erläggas.

Klubbholmskommittén 

Personerna som ingår i klubbholmskommittén brinner lite extra för vår klubbholme. Det är de som håller i de projekt som behöver göras under året men alla medlemmars insatser behövs för att klara av det ibland ganska omfattande arbetena. Vill du hjälpa till med de saker som behöver göras på klubbholmen? Anmäl ditt intresse till intendenten.På anslagstavlorna finns information om vad man kan hjälpa till när man känner att man vill bidra med nått lite mindre, till exempel kratta stranden.

 

Kontakta

Telefon Klubbholmen 0171-800 37
 
 
Indententen (se också under Kontakta ESS)
Epost till Intendenten
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.