ESS-Ungdomssektions verksamhet

Ungdomssektionen i ESS är en del av ESS. Ungdomssektionen anordnar seglarläger, utbildning och aktiviteter för att locka barn och ungdom att börja segla och naturligtvis tävlingssegla.

Seglarläger

Första veckan på sommarlovet så anordnar vi i Ess-Ungdom ett seglarläger ute på Klubbholmen. Här är alla ungdomar i åldrarna 7-15 välkomna och deltagarna sover i tält ute på Klubbholmen hela veckan. Under veckan så kombinerar vi lärdom om segling med roliga kvällsaktiviteter. Givetvis strävar vi efter att få denna vecka att bli den bästa på hela sommarlovet. Det spelar ingen roll om man aldrig har suttit i en båt förut, eller om man vill ut och kappsegla, alla är välkomna!

Tisdagssegling

Vi anordnar träningar en dag i vecka så kallade Tisdagsseglingar. Där vi har nybörjarkurs och fortsättnings kurs. Vi seglar optimistjollar och 2-kronor. Under 12 måndagar, 6 på våren och 6 på hösten, med start i början av maj. Efter sommarlovet börjar vi igen vid skolstart och seglar fram till slutet av september. Utbildningen utgår från Svenska seglarförbundets kursplaner.

Höstklut

En kuslig helg på slutet av seglingssäsongen där man kan klämma in sista seglingen för året med många skratt tillsammans med våra ledare. Efter Höstklutet låser vi in båtarna och inväntar varmare tider. Förutom segling så har vi även vår kända spökvandring under denna helg.

Behöver ha fyllt 10 år för att delta på Höstklutet

Frågor angående ungdomssektionen skickas till:
ungdomssektionen@enkopingssegelsallskap.se

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.