Klubbholmen

landkart_kolarudd      Landvägen eller sjövägen går lika bra, klicka på bilden för större bild.

Sjokort_Kolarvik

Klubbholmen vid Kolarudd, belägen i den yttre delen av Svinnegarnsviken,    N 59 35, O 17 05, är både klubbholme och hemmahamn för ESS medlemmar. Här är det aldrig tråkigt, seglarläger och olika seglingstävlingar anordnas här under säsongen. Tid för lek finns också alltid, för både stora och små, te x. på de fina gräsmattorna eller på den sköna stranden.

Naturen som omgivningarna bjuder på är något utöver det vanliga. Här kan gammal som ung hitta sin egen favoritstig för en avkopplande promenad eller varför inte en stärkande löprunda. Inte sällan tänds grillarna på kvällen för både gemensamma och enskilda sköna sommarmiddagar.  När sedan skymningen sänker sig är det inte alls ovanligt att den vedeldade bastun tänds.
Naturligtvis anordnas också diverse mer planerade festligheter såsom midsommarfirande och ESS dagarna i augusti.

Kiosk

Under båtsäsong finns här en kiosk som erbjuder glass och fika samt lättare måltider eller smörgåsar.

Gästplatser

Vi är ingen formell gästhamn, men du är välkommen att spendera en natt här som gäst. De platser som är avsedda i första hand för gästande båtar är markerade med en grön skylt. De ligger på sjösidan av kiosken.  Det går även att ligga på utsidan av den yttersta bryggan. De platser på insidan av kiosken är uthyrda.Ofta kan den som har kiosken ha information om det är någon annan plats som kan användas, till följd av att en av våra medlemmar är ute till sjöss en längre tid.

ESS medlemsbåtar från hamnen betalar ingen avgift för att utnyttja en gästplats. Under högsäsong (15 juni – 31 augusti) maximeras liggtiden till 3 dygn. Man ska finnas tillgänglig inom området under den period man har båten på klubbholmen. El är fritt för medlemmar max 24timmar per vecka och gäller både för hamnen och klubbholmen.

Dusch och toaletter finns i huset som ligger vid parkeringen.
Bastu finns nedanför klubbhuset. Grillplats finns i grillkåtan. Självklart lämnar du dessa i samma skick som du vill finna dem, dvs rent och snyggt.

Tömning av toalettavfall är inte tillåtet att göra direkt ut i vattnet. Det finns en pump för tömning på den yttersta bryggan. Sopor kan slängas i containern som står på parkeringen.

Hjärtstartare finns vid kiosken. Ring alltid 112 om det uppstår en nödsituation. Uppge att du är ute på Enköpings segelsällskaps klubbholme, Kolarvik i Enköpings kommun

Vi har medlemmar som vaktar området nattetid. Det är alltid välkommet att nämna för dessa att du är gäst.

Förtöj ordentligt så det inte uppkommer skador på din båt eller vår anläggning.

Istället för att betala pengar till föreningen i stort för att du är här som gäst, ser vi att du med ditt besök har ett tillfälle att bidra till något bra.

Förslagsvis kan du ge ett bidrag till Sjöräddningssällskapet, som vi båtfarare har stor nytta av. Swisha ditt bidrag till deras nummer, 900 5000. Ange Enköping som meddelande för att visa att pengarna bör gå till stationer i vår närhet.

Du kan även välja att stödja Enköpings segelsällskaps ungdomsverksamhet, som är grunden för det framtida båtlivet. Swisha ditt bidrag till 123 377 07 81 . Ange ESS-ung som meddelande.

Vill du ha tillgång till el, så kan du swisha till den som har hand om kiosken. Det kostar 50 kr. Den kan även svara på frågor kring din vistelse här.

Klubbhuset 

Nedre planet på vår klubbstuga kan användas när så önskas av alla våra medlemmar. En förutsättning är dock att man fyller i gästboken och hjälps åt att se till att huset är välstädat. Klubbhuset kan mot en specificerad dygnsavgift bokas om man som medlem vill hålla en privat tillställning, under dessa dagar är klubbhuset inte tillgängligt för andra medlemmar.

Bastun

Bastun är normalt öppen för alla medlemmar. Vid speciella tillfällen kan bastun bokas upp till 3 timmar för privat användning. Bokning sker i kiosken. Var och en som utnyttjar bastun ansvarar för att den lämnas i välstädat och prydligt skick och att vedförrådet är påfyllt med ved från vedboden bakom klubbhuset.

Grillkåtan

Grillkåtan vid Klubbholmen är också öppen för alla medlemmar. Den kan ej bokas. Precis som för alla andra utrymmen ansvarar varje medlem för att den lämnas i välstädat skick efter varje användning. Observera att vedeldning inte är tillåten i kåtan, bara grillkol får användas i eldstaden.

Parkering

Parkering innanför bommen på Klubbholmen är förbehållen medlemmar med årsdekal fästad väl synlig. Trailers och släpvagnar skall alltid parkeras i grusgropen. Även husbilar parkeras i grusgropen utanför bommen. Klubbholmsansvarig kan medge enstaka undantag under perioder när den inre parkeringen inte utnyttjas fullt ut.

Hundar inom ESS områden

Hundar skall alltid hållas kopplade inom ESS områden. Det är en självklarhet att varje hundansvarig tar upp det som hunden eventuellt lämnar efter sig.

Husbilar/Husvagnar

Vi är en båtklubb som ska verka för båtliv. På klubbholmen är det ett generellt förbud mot husbilar och husvagnar inom området. Undantag kan beviljas av Intendenten under lågsäsong om plats finns. Om el används ska avgift om 50kr/dygn erläggas.

Klubbholmskommittén 

Personerna som ingår i klubbholmskommittén brinner lite extra för vår klubbholme. Det är de som håller i de projekt som behöver göras under året men alla medlemmars insatser behövs för att klara av det ibland ganska omfattande arbetena. Vill du hjälpa till med de saker som behöver göras på klubbholmen? Anmäl ditt intresse till intendenten.På anslagstavlorna finns information om vad man kan hjälpa till när man känner att man vill bidra med nått lite mindre, till exempel kratta stranden.

Kontakta

Telefon Klubbholmen (0171-800 37 ej i bruk för närvarande), kontakta Intendenten, se nedan.
 
 
Indententen (se också under Kontakta ESS)
Epost till Intendenten
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.