Båtplatser

För att ställa dig i båtplatskön samt hyra en plats, både för plats i sjön och på varvet, behöver du vara medlem i föreningen.

Tilldelning av båtplatser sker löpande allt eftersom platser blir lediga. Framförallt i början av ett kalenderår. Du som står i kön blir kontaktad när det blir din tur och när det finns en ledig plats som matchar ditt önskemål. Vanligtvis brukar man kunna få en plats inom ett år från att man anmält sig. Lediga platser uppstår när en medlem säger upp sin plats.

Kössytemet utgår från datum när man anmält sig och vilken storlek på plats man önskar. Det gör att alla medlemmar behandlas lika.

Just nu, april 2024, är det ca 10 i kö med varierande platsönskemål. 

Du kan läsa mer kring vad som gäller kring båtplatser, hur man kan hyra och vilka regler som gäller i det regelverk som finns.

Det är inte tillåtet att hyra eller låna ut en plats i andra hand, oavsett om du tar betalat eller inte, eller bytlånas med annan medlem. Om man säljer sin båt, är det inte heller tillåtet att låta den nya ägaren ha kvar båten på platsen.

Det är båtplatskommittén som sköter tilldelning av platser.

”Vad det kostar att vara medlem och vilka avgifter som gäller finner du under fliken
Allmänt om medlemskap.

Om du inte finner svar på dina frågor efter att ha läst vårt regelverk och informationen på denna sida, kan du ställa mer generella frågor om båtplatser till den som är båtplatsansvarig, Johan Hultgren 072-316 30 82.

Frågor om tilldelning av varvsplatser på land i hamnen i Enköping kan ställas till Peter Rollin 070-302 43 62.

Frågor om tilldelning av båtplatser i sjön i hamnen ställs till Daniel Kullman 070-981 63 33.

För frågor om tilldelning av båtplatser i sjön på Klubbholmen ställs till Anders Fällman 070-586 28 80.

Tänk på att vi är en förening och alla funktionärer gör sin insats på sin fritid. Vi är således inte alltid tillgängliga för att svara i telefon och återkoppla direkt.

Avgifter för båtplatskö

ESS har en avgift per köplats(både nytt innehav och byte) per år på 100 kronor för medlemmar.

Avgiften ska betalas till BG konto: 5313-6057 senast en vecka efter ansökan gjorts. Betalningen ska märkas med medlemsnummer och ditt namn. För att behålla sin köplats nästkommande år så ska avgiften för nästkommande år vara inbetald 31 december innevarande år.

Du söker plats för den båtstorlek som din båt har, bredd, längd och djupgående ska anges.

Ansökan om båtplats (bryggplats) och varvsplats (vinterplats)

Ansökan görs i BAS. Logga in i BAS och gör din ansökan där.

Uppsägning av båtplats görs även i BAS.

Inloggning i BAS Länk

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.