Båtplatser

För att ställa dig i båtplatskön samt hyra en plats, både för plats i sjön och på varvet, behöver du vara medlem i föreningen.

Tilldelning av båtplatser sker löpande allt eftersom platser blir lediga. Du som står i kön blir kontaktad när det blir din tur och när det finns en ledig plats som matchar ditt önskemål. Vanligtvis brukar man kunna få en plats inom ett år från att man anmält sig. Lediga platser uppstår när en medlem säger upp sin plats. Just nu, mars 2023, är det ca 40 i kö med varierande platsönskemål. Som det ser ut nu kommer inte alla att kunna tilldelas en plats denna sommar.

Du kan läsa mer kring vad som gäller kring båtplatser, hur man kan hyra och vilka regler som gäller i det regelverk som finns. Du hittar informationen under fliken Regler. Det är inte tillåtet att hyra eller låna ut en plats i andrahand, oavsett om du tar betalat eller inte. Om man säljer sin båt, är det inte heller tillåtet att låta den nya ägaren ha kvar båten på platsen.

Vad det kostar att vara medlem och vilka avgifter som gäller finner du under fliken Föreningen.

Om du inte finner svar på dina frågor efter att ha läst vårt regelverk och informationen på denna sida, kan du ställa mer generella frågor om båtplatser till den som är båtplatsansvarig, Johan Hultgren 072-316 30 82.

Frågor om tilldelning av varvsplatser och båtplatser i hamnen kan ställas till Gunnar Lagerlöf 073-428 04 25. För frågor om platser ute på Klubbis kan du kontakta Johan Wilén 070-26 28 177.

Avgifter för båtplatskö

ESS har en avgift per köplats(både nytt innehav och byte) per år på 100 kronor för medlemmar.

Avgiften ska betalas till BG konto: 5313-6057 senast en vecka efter ansökan gjorts. Betalningen ska märkas med medlemsnummer och ditt namn. För att behålla sin köplats nästkommande år så ska avgiften för nästkommande år vara inbetald 31 december innevarande år.

Du söker plats för den båtstorlek som din båt har, bredd, längd och djupgående ska anges.

Ansökan om båtplats (bryggplats) och varvsplats (vinterplats)

Ansökan görs i BAS. Logga in i BAS och gör din ansökan där.

Uppsägning av båtplats görs även i BAS.

Inloggning i BAS Länk

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.