Flytande öar i Enköpingsån

Vi har begåvats med en ny skärgård i Enköping. Låter kul men det är inget vi vill ha. Det handlar om flytande öar och grenar i Enköpingsån som utgör en risk för skador om man inte ser upp. Anmälde i dag till kommunen som ju har ansvaret för farleden och fick svar omgående att man är medveten om det och att förra veckans rensning inte var tillräckligt. Hoppas dom gör en rensning till, det var ju glädjande snabbt svar på själva anmälan. Bifogar utskrift av dagens svar från kommunen.

Svar från kontaktcenter (2020-07-10) 
Hej Sten!

Tack för att du hör av dig till oss.

Jag hade ett ärende gällande detta för några dagar sedan och var då i kontakt med Lasse på våran gatuavdelning och jag fick då till svar att man har haft en entreprenör som på onsdagen och torsdagen i förra veckan ägnade två hela dagar till att tömma hamnen och ån på grästovor, grenar och träd för att båtarna ska komma fram och för att det ska se trevligare ut.
Sen är det alltid så att när det blåser så här mycket som det har gjort nu så rör sig grästuvorna och det kommer fram nya hela tiden. Dom har koll på det och gör rent med jämna mellanrum.

Jag skickar naturligtvis detta till berörd förvaltning så dom får kännedom om att ni har hört av er och har önskemål gällande detta.

Önskar dig en fortsatt fin fredag och trevlig helg!

Med vänlig hälsning
Felicia
Enköpings kommun
Kontaktcenter

Print Friendly, PDF & Email
Bookmark the permalink.

Comments are closed.