Gott Nytt År önskar Ordföranden

Jag önskar Er alla ett riktigt gått nytt 2016! I år fyller Enköpings Segelsällskap 100 år.

Vinterkylan kom med besked och man känner sig lite frusen när det nu blev så kallt som det gjorde runt trettondagshelgen. Men tiden går fort och är snart det dags att tänka på båten och börja planeringen för sommaren. Eftersom 2016 är ett jubileumsår kommer vi ha ett antal aktiviteter under året, som vi hoppas att ni kan och vill delta i.

I början på februari kommer vi sända ut information från styrelsen, räkningar samtliga nyttjandeavtal, information om jubileumsåret och vår jubileumsbok mm. När ni får den försändelsen är det viktigt att Ni läser igenom ordentligt så ni är med på vilka aktiviteter som kan bokas in under året samt regler för vakt och arbetsplikt.

Ni kommer märka att årsmöte är lite tidigarelagt, till i början av mars. Vi kommer att ha som mål att förflytta årsmöte till i slutet av januari eller i början av februari i syftet att nya kommittéer och styrelse ska få ett bättre utgångsläge inför en säsong. Ligger mötet i slutet på mars är det svårt att få igång en fungerande kommitté med egna idéer då många av våra aktiviteter måste vara ute innan april månad så som ESS regelverk, aktivitetsplaner mm.

Ett Nyttjandeavtal kommer snart att komma ut på webben för alla båt-, varvsplatser samt övriga nyttjanden. När detta skrivs är inte kontraktet med kommunen klart och det styr lite när vi kan skicka ut Nyttjandeavtalen till medlemmarna. Vi hoppas att ni har överseende med detta då vår målsättning är att få till ett så bra avtal som möjligt.

Tyvärr inleddes året med att Sällskapet fick ett dödfall av en gammal trotjänare, Lars-Göran Sjöstrand. Lars-Göran har en lång tid bakom sig i Sällskapet med över 33 år som styrelsemedlem och en av grundarna till tidningen ESSET. Lars-Göran har in i det sista verkat för Sällskapet då han aktivt verkat för framtagandet av Jubileumsboken, som nu sänds ut till alla medlemmar med februariutskicket. Hans gärningar kommer finnas kvar under lång tid i Sällskapet.

Väl mött 2016

Magnus Johansson

Ordförande

Print Friendly, PDF & Email
Bookmark the permalink.

Comments are closed.