Ordförande har ordet, en sista gång

Kamrater!

Nu börjar vintern slå till och snart klämtar nyårsklockorna och vi kommer gå mot ljusare tider. Det här är mitt sista brev till Er som ordförande. I våras meddelade jag valberedningen att jag inte kommer kandidera till en ytterligare period, 8 år är en fullt tillräcklig tid. Tittar jag tillbaka så har det skett en hel del under de år som jag fått leda Sällskapet; – nytt arrendeavtal, nya bryggor, arbetsplikten, mm. Utanför Sällskapet fick vi en fritidsbåtkris i början på 10-talet där vissa anrika båtbolag minskade sin produktion med mer än 50 %, Hallberg Rassy, Bavaria, Nimbus och några lade helt enkelt ner sin verksamhet så som Storebro och Malö. Små båtarna började bli populära igen och Sällskapet har gått från en ständig minskning av medlemmar till att stabiliserats och nu det senast öka medlemsantalet igen. Många gamla trotjänare har lämnat Sällskapet och några har lämnat oss för alltid.

Så är livet, så fungerar samhället och så fungerar också Enköpings Segelsällskap. Inom Sällskapet finns entusiasterna, långseglarna, motorbåtsåkarna, kappseglarna, de som bara åker ut för en dag, de som ställer upp för Sällskapet i vått och torrt och de som bara använder båtklubben till en marina. Jag har varit ordförande med stolthet, det kommer vara en rolig tid att minnas tillbaka på, men den har också varit jobbig. Mycket arbete ligger bakom allt vi gör och det går inte alltid hand i hand med vad alla medlemmar tycker. Det är bra att vi tycker olika, det utvecklar Sällskapet men det är inte bra om man sätter käppar i verksamheten på grund av egen vinnings skull.

Den fritid jag nu kommer få kommer läggas på familjen, hemmet och båten. Vi kommer segla i väg någonstans under sommaren och på vintern ligger vi med stor sannolikhet vid kranen eller på annan lämplig plats nere i hamnen.

Vid årsmötet kommer det vara flera som lämnar sin plats i styrelsen och det blir en hel del nya som ska ta över rodret. Ni kommer snart att kunna läsa om valberedningens förslag till ny styrelse och hoppas att ni kommer till årsmötet för att välja fram dem. Jag vill här passa på att önska den nya styrelsen ett stort lycka till!

Nu börjar mina ord att sina och vi går så sakta mot jul och ett nytt år. Jag vill avsluta med att tacka alla för det stöd jag fått under åren. De vänliga ord och de klappar på axeln som fått, dessa har värmt och kommer att värma mitt inre som goda minnen från den här tiden. Tusen tack!

Medlemmar i Enköpings Segelsällskap, jag önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt båtår 2020, väl mött i framtiden!

Magnus Johansson

Ordförande Enköpings Segelsällskap 2012-2019

Print Friendly, PDF & Email
Bookmark the permalink.

Comments are closed.