Ordföranden har ordet

Skönt att vara hemma efter nästan fyra månaders segling, en mycket intressant upplevelse och lärdom. Nu är vi tillbaka i vardagen och hösten närmar sig med stormsteg och inom Sällskapet har det hänt en hel del och det kommer även hända en hel del nu under hösten och vintern.

Styrelsen har genomfört sitt första möte efter sommaren och det är med glädje jag kan konstatera att arbetsplikten fallit mycket väl ut. Över 400 medlemmar har bokat upp eller genomfört sin ”plikt” hittills. Jättekul att så många medlemmar har förstått att Sällskapet har behov av de tjänster som ni utfört, och så finns ju chansen att man knyter nya kontakter med andra medlemmar också :). Både Varschefen och Intendenten var lyriska med alla som hjälpt till, vid exempelvis städdagarna. Det arbete Ni utfört märks verkligen, så ett stort tack för Era fina insatser. Jag vill bara passa på att påminna Er som eventuellt har lite tid kvar att göra. Vi går mot höst och vid sista vaktpasset så stänger vi möjligheten för arbeta av sin arbetsplikt.

Tyvärr har det skett lite förändringar av förtroendevalda under sommaren. Ledamoten Lars-Erik Lundberg, som verkar som Kommunikatör inom föreningen, har avgått under sensommaren av personliga skäl, vilket vi beklagar. Det andra tråkiga är att vår revisor sedan många år, Kurt Johansson, avled i somras efter en längre tids sjukdom. Kurt fick så sent som i våras Sällskapets förtjänstmärke i guld för sitt fina arbete. Som Revisor går nu revisorssuppleant Inger Krantz in. Det innebär att vi måste tillsätta nya befattningshavare under årsmötet, fundera och anmäl förslag till valberedningen

En 14 oktober är det höstmöte med ett antal viktiga beslut som ska tas. Jag hoppas att många medlemmar har möjlighet att komma och påverka besluten. Det är heller inte många dagar kvar om någon vill skicka in en motion, sista dagen är den 14 september.

Välkomna tillbaka efter sommaren och väl mött på höstmötet.

Magnus Johansson

Ordförande

Print Friendly, PDF & Email
Bookmark the permalink.

Comments are closed.